najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Stojanović: Kazniti i policiju zbog skrnavljenja hrama u Prištini

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović pozvao je danas kosovskog ministra policije da preduzme kaznene mere protiv policajaca koji nisu sprečili skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini.

Stojanović je najoštrije osudio sramno i necivilizovano ponašanje učesnika demonstracija u Prištini koji su hram Hrista Spasa pretvorili u toalet, ali i policiju jer to nije sprečila.

Kako se navodi u saopštenju, zbog čestog skrnavljenja te srpske svetinje Stojanović je zatražio da se oko hrama što pre podigne ograda.

“Urinirati u svetinji je sramno, necivilizovano, vandalsko ponašanje”, naveo je Stojanović i dodao da je sramno i to što je policija mirno posmatrala demonstrante dok su ulazili u hram.

Stojanović je podsetio da je taj hram mnogo puta bio meta vandala, da počinioci nikada nisu pronadjeni, a da je poslednji incident najgori, jer se dogodilo naočigled policije.

“Vandalima se jednom mora stati na put”, poručio je Stojanović.

U Prištini su juče održane demonstracije u organizaciji opozicije koja uz smenu vlade, traži da se ponište sporazumi o formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

(Beta)

1 komentar
  1. Prvoslav

    Stojanoviću, što si toliki licemer! Treba kazniti policiju i sve one divljake koji su skrnavili hram, sada a i pre! Snimci postoje. radite li vi tamo nešto ili se dodvorujete šiptarima!? Pišite i šaljite i-mejlove na sve adrese širom sveta! Na svakih sat u Srbiji na svimTV programima treba pustati sve zločine koji su nam činjeni od Velkog rata pa na ovamo!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike