U trendu

Studenti deset fakulteta iz cele Srbije volontiraju u Ministarstvu za rad

Ministar za rad Zoran Djordjević i dekani deset fakulteta sa teritorije cele Srbije potpisali su danas u Beogradu Protokol o saradnji na realizaciji programa volontiranja studenata u tom ministarstvu.
Djordjević je tim povodom rekao da Ministarstvo za rad daje primer drugim državnim institucijama i mladim ljudima kako da kroz volontiranje steknu prva iskustva u poslovima za koje se obrazuju, ali i mogućnost za zaposlenje.
„Prethodni program volontiranja, koji je obuhvatao dva fakulteta u Beogradu, pokazao se kao praktičan i koristan ne samo za volontere – studente već i za zaposlene i to je jedan razloga da projekat proširimo sa fakultetima iz cele Srbije“, kazao je Djordjević a prenelo Ministarstvo rada.
Dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Ivana Živančević Sekeruš ocenila je da je protokol veoma važan jer predstavlja jedan od načina na koji se država bori za to da zadrži mlade u Srbiji.
„Naši studenti koji su se opredelili za socijalni rad, već su na praksi, a ovo je samo potvrda da smo dobre stvari počeli da radimo zajedno, sa željom da sutra mladi lakše dobiju posao i ne napuste granice naše države“, rekla je Ivana Živančević Sekeruš.
U programu volontiranja učestvuju studenti Filozofskog fakulteta, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Mašinskog fakulteta i Tehnološko – metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i studenti Pravnog, Filozofskog i Fakulteta zaštite na radu Univerziteta u Nišu.
Protokol su potpisali i predstavnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Državnog univerziteta u Novom Pazaru i Visoke škole strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost Niš.
Prvim Protokolom o saradnji, koji je realizovan od avgusta 2017. godine, u Ministarstvu rada volontiralo je 200 studenata Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su bili angažovani u ustanovama socijalne zaštite, centrima za socijalni rad, Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova i Upravi za bezbednost i zdravlje na radu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.