U trendu

Sukob SNS i SPS – predizborne igre bez granica

Predsednik Opštine Apatin i funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) od njenog osnivanja Živorad Smiljanić izjavio je danas da su kritike koje su razmenili funkcioneri te partije i Srpske napredne stranke (SNS) „predizborne igre bez granica“.

„Mrkonjić žali za vlašću, a ovi opet silni jer su u vlasti. A ne znaju da je to jako prolazno i da će i oni brzo biti isto bivši ministri. To znaju samo oni koji su bili ministri“, rekao je Smiljanić novinarima u Apatinu.

On je ocenio da takva polemika u predizbornoj kampanji „nije ništa novo“.

„Svaka koalicija je dobra ako sačuva vlast, tako da bez obzira šta se priča, kada dodje vreme da se vlast sačuva, onda se funkcioneri jako brzo dogovore“, rekao je Smiljanić i dodao da svako ima pravo i da se hvali i da kritikuje.

Bivši ministar i počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić izjavio je juče da je SNS „samo prekrečila (železničku stanicu) Prokop“.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović odgovorila je na to da je ništa ne čudi kad je reč o SPS i da je Mrkonjić mogao bar da prekreči Prokop tokom dugogodišnjeg ministrovanja, da se nije bavio organizovanjem koncerta.

Dve stranke, koalicioni partneri u Vladi Srbije, juče su ceo dan razmenjivale tužbe nakon izjave Mrkonjića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.