U trendu

Sutra otvaranje rekonstruisanog Prihvatnog centra za migrante u Bosilegradu

Rekonstruisani Prihvatni centar za migrante u Bosilegradu biće otvoren sutra, 21. februara, a u njega je uloženo više od 450.000 evra.

Izgradjeni su sanitarni propusnik sa ambulantom, kuhinja sa trpezarijom, sportski teren, video-nadzor, a smeštajni kapaciteti prošireni su za 67 kreveta, što ukupno čini 110 mesta.

„Svaka soba ima i zaseban toalet kako bi se obezbedili adekvatni uslovi za duži boravak migranata, posebno porodica. Prihvatni centar sada ima i pristupnu rampu za osobe sa invaliditetom, kao i adekvatnu sobu sa toaletom“, navodi se u saopštenju Medjunarodne organizacije za migracije – IOM.

U Prihvatnom centru u Bosilegradu već godinu dana nalazi se mobilna klinika koja je donirana lokalnom Domu zdravlja.

Evropska unija je finansirala, a, kao i prethodne aktivnosti, sproveo IOM, koji je inicirao da pet migranata bude obučeno za domare u Narodnom univerzitetu iz Niša.

U Prihvatnom centru u Bosilegradu trenutno boravi 70 migranata, uglavnom porodica iz Irana i Avganistana, a njih 23 su deca.

Centar će u 10 sati otvoriti šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.