U trendu

SzS:Realizacija budžeta pokazuje zašto nema škola,vrtića

BEOGRAD – Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas pred početak sednice gradskog parlamenta, koju opozicija bojkotuje, da izveštaj o realizaciji budžeta pokazuje nizak stepen realizacije projekata u gradu.

Do 1. oktobra od 19,3 milijardi dinara realizovano je 6,5 milijardi, rekao je Jovanović i dodao da je mali broj ukupnih investicija razlog zasto u Beogradu, kako kaže, „nema škola, vrtića ili zašto pucaju vodovodne cevi“.

Naveo je da je vlast obećala brojna obdaništa, poput onog u Ovči, rekonsturkciju škole u Zemunu, zdravstvene centre u Borči i Ugrinovicima, ali da je realizacija tih projekata na nivou od nekoliko procenata.

On je ukazao da je, nasuprot tome, kabinet graninačelnika i njegovog zamenika do sada potrošio 83 odsto planiranih sredstava, odnosno 776.000 evra.
Šef odborničke grupe SZS kritikovao je i neke predloge koji će danas biti na sednici, poput onog da komunalna milicija radi i u civiliu i da koristi sredsva kao što su pendrek i biber sprej.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.