najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tahiri: Pozivni 383 ne pripada Srbiji

Ministarka za dijalog u Vladi Kosova Edita Tahiri izjavila je danas da će Kosovo dobiti svoj pozivni broj i ocenila da direktor Kancelarije za Kosovo Marko Djurić ne govori istinu kada kaže da će pozivni broj +383 Srbija dobiti za svoje geografsko područje.

Tahiri je za KTV navela da Djurić ne govori istinu kada tvrdi da je +383 broj u okviru telefonske zone Srbije i ocenila da on to čini zato što je ljut jer mu nije dozvoljena poseta Kosovu.

“EU je postavila uslov Srbiji da pošalje pismo Medjunarodnoj telefonskoj uniji (ITU) kojim se slaže da Kosovo dobije medjunarodni pozivni broj 383”, rekla je Tahiri za KTV i dodala da Djurića treba pitati zašto je, ako je tako kao što on kaže, Austrija umesto Srbije podnela zahtev za pozivni broj za Kosovo.

Djurić je odbacio jučerašnje tvrdnje Tahiri da će na sastancima koji će u ponedeljak biti nastavljeni u Briselu biti doneta odluka o medjunarodnom telefonskom pozivnom broju za Kosovo, ističući da će to biti telefonski broj u okviru telefonske zone Srbije.

“Da je tako kao što on (Djurić) kaže, Srbija bi podnela zahtev. Srpska strana je pokušala da to uradi kako bi javnosti prodala priču da ona navodno Kosovu daje pozivni broj, ali sam ja kategorički to odbila govoreći da umesto nas zahtev može da podnese Albanija a nikako bivši okupator Srbija. S toga je postignut sporazum da zahtev podnese Austrija koja je to uradila u januaru” kazala je Tahiri.

Prema njenim rečima, u oblasti telekomunikacija ostala su još dva otvorena pitanja, pitanje frekvencija i neke licence.

“Tokom tri dana razgovora ostvarićemo konačni sporazum o telefonskom pozivnom broju za Kosovo”, rekla je Tahiri.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike