U trendu

Traga se za još četiri osobe

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je juče u toku dana u akciji „Rezač“ uhapšena još jedna osoba i da se za četiri osobe još traga.

„U toku dana uhapšena je i osamdeseta osoba. Za sto miliona evra mogli smo da uradimo mnogo više za Srbiju, ali nismo mogli zbog ovakvih ljudi“, kazao je Stefanović.

On je kazao da se uhapšeni terete za različita dela, ali da su „to dela u kojima se na brutalan način otimala narodna imovina“.

Stefanović je rekao da u ovoj akciji uhapšen i član SNS-a iz opštine Ada i naglasio da nema „nedodirljivih“.

Stefanović je rekao da postoje vrlo čvrsti dokazi o njihovim zloupotrebama i da su istrage vodjene u različitim periodima.

U akciji „Rezač“ uhapšeni su i bivši ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević iz Demokratske stranke, biznismen Željko Žunić (vlasnik „Beohemije“), bivša direktorka Dunav osiguranja Milanka Jezdimirović iz Socijalističke partije Srbije i bivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković.

Oni se terete da su od 2004. godine oštetili državni budžet za 7,8 milijardi dinara, što je po tadašnjem kursu 100 miliona evra, rekao je Stefanović juče na konferenciji za novinare.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.