U trendu

U Prihvatnom centru u Obrenovcu obeležen Medjunarodni dan migranata

Povodom Medjunarodnog dana migranta 18. decembra, u Prihvatnom centru u Obrenovcu organizovana je priredba koju su izveli korisnici prihvatnih centara u Srbiji, saopštio je danas Komesarijat za izbeglice i migracije.

Deca migranti su u bioskopskoj sali pevali, recitovali i igrali srpska kola, dok su odrasli pokazali talente ili pričali svoje životne priče.

Medju onima koji su se predstavili na priredbi bili su Ginisova rekorderka u hodanju na rukama Mahana Jami iz Prihvatnog centra u Bosilegradu, ekolog Muhamed Abasi koji je okupio volontere iz Prihvatnog centra u Principovcu gde su zajednički očistili okolinu Sotskog jezera.

Okupljenima su se predstavili i Anurin Askar, koja je osvojila drugo mesto na gradskom takmičenju u krosu u Somboru i slikarka iz Prihvatnog centra u Krnjači Soltani Sulgani Farnuš.

Medjunarodni dan migranata se obeležava odlukom Generalne skupštine UN od 4. decembra 2000. godine kao posledica velikog i rastućeg broja migranata u svetu. Ovaj dan se vidi kao prilika za promovisanje poštovanja njihovih osnovnih ljudskih prava.

Obeležavanje Medjunarodnog dana migranata organizovano je u saradnji sa Medjunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i uz podršku Vlade Švajcarske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.