U trendu

Umeren saobraćaj, bez vanrednih prekida

Saobraćaj je danas umernog intenziteta i odvija se bez vanrednih prekida na frekventnijim putevima.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a na nešto usporeniju vožnju vozači treba na računaju na onim deonicama

na kojima se izvode radovi, a gde je potrebno poštovati postavljenu saobraćajnu signalizaciju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta. Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje na GP Horgoš i GP Kelebija su oko 90 minuta, a na GP Sremska Rača oko 60 min.

Od 08.07.do 31.08, doći će do izmene režima saobraćaja usled radova na pojačanom održavanju kolovoza na državnom putu II A reda broj 222, deonica Svrljig-Kalna, od izlaza iz naseljenog mesta Crnojevića prema Perišu.

Od 06.07.od 07.00 časova do 07.07. do 07.00 časova, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici od petlje Kolari do petlje Vodanj, u voznoj saobraćajnoj traci smera Niš-Beograd.

Za vreme izvođenja radova celokupan saobraćaj iz smera Niša ka Beogradu je preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku u zoni izvođenja navedenih radova.

Do 08.07. godine, od 07 do 17 časova, izvodiće se radovi na popravci kolovoza na delu državnog puta I B reda broj 22, deonica Preljina – Mrčajevci.

Do petka, 07. jula na snazi je izmena režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, u zoni čeone naplatne stanice „Bubanj Potok“, od petlje Bubanj Potok do petlje Tranšped, zbog rušenja kompleksa čeone naplatne stanice „Bubanj Potok“.

U zoni naplatne stanice „Bubanj Potok“ saobraćaj se iz pravca Beograda i saObilaznice oko Beograda prebacuje na levu kolovoznu traku. U levoj kolovoznoj traci vozila se iz smera Niša kreću zaustavnom saobraćajnom trakom, iz smera Beograda ka Nišu voznom, a sa Obilaznice ka Nišu preticajnom saobraćajnom trakom.

Od 05.07. do 07.07.2017.godine, izvodiće se radovi na struganju i asfaltiranju oštećenog kolovoznog zastora na državnom putu I B reda broj 22, Beograd-Lazarevac, deonica Meljak-Tamnavska raskrsnica.

Dana 6. i 7.07.2017.godine, od 21.00 do 05.00 časova, izvodiće se radovi na zameni dilatacionih spojnica na državnom putu I B reda broj 47, veza sa državnim putem I B reda broj 10 i I B reda broj 13, Beograd-Bogoslovija, u zoni Pančevačkog mosta. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati jednom slobodnom saobraćajnom trakom.

Produžavaju radovi do 15.07.na delu državnog puta I A reda broj 1, na Obilaznici oko Beograda, od tunela Straževica do Novih Banovaca, u oba smera. Radovi se izvode u pokretu od 07.00 do 17.00 časova na ispiranju kišne kanalizacije i čišćenju i pranju rigola i za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Do 15.08. produžavaju se radovi na čeonoj naplatnoj stanici, na državnom putu I A reda broj 1, od Horgoša ka Novom Sadu. Za vreme trajanja radova saobraćaj će se preusmeravati sa desne na levu kolovoznu traku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.