U trendu

UNS: Predsednik Odbora za informisanje udario novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od predsednika Odbora za informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića da podnese ostavku, jer je udario glavnog urednika lista „Zrenjanin“ Dalibora Bubnjevića.

„UNS smatra nedopustivim ponašanje Krlića, traži od njega da se izvini Bubnjeviću i napusti mesto prvog čoveka Odbora“, navodi se u saopštenju.

Kako je UNS-u rekao Bubnjević, incident se dogodio u petak dok je bio na radnom zadatku, a Krlić vredjao, psovao, i na kraju i udario.

„Pratio sam aktivnosti predsednika Republike Srpske (Milorada Dodika) u hotelu ‘Vojvodina’ u Zrenjaninu. U toku svečanosti, došao je Mirko Krlić i uputio mi nekoliko uvreda. Nakon pola sata, on je nepozvan seo za sto za kojim sam bio sa šeficom dopisništva Radio-televizije Vojvodine Jelenom Milićević i direktorkom Regionalne televizije Santos Dubravkom Popović i ponovo me vredjao. Na uvrede ni ja, niti koleginice, nismo odgovorili“, naveo je Bubnjević.

Bubnjević je dodao da je nakon incidenta otišao u toalet, a Krlić je krenuo za njim i tamo nastavio da vredja, i da mu pominje tekstove koje objavljuje za list „Zrenjanin“.

„Vikao je da prestanem da pišem o fabrici vode u Zrenjaninu i o njemu, iako o njemu nikada nisam ni pisao. Onda me je otvorenom šakom udario u desni obraz. Na svu sreću, u tom momentu je ušla jedna osoba koja ga je sprečila da nastavi sa napadom. Bio je u alkoholisanom stanju. Odmah je reagovalo i obezbedjenje i izvelo ga napolje. Čuo sam da je i gradonačelnik Zrenjanina rekao obezbedjenju da izvedu Krlića i da prijave slučaj policiji“, rekao je Bubnjević.

Mirko Krlić se nije javio na poziv UNS-a, niti je odgovorio na SMS poruku, dodaje se u saopštenju.

Bubnjević je kazao UNS-u da je Mirko Krlić radio ranije u listu „Zrenjanin“ i da mu je 2008. godine dao otkaz jer se danima nije pojavljivao na poslu.

On je dodao da je 20 godina angažovan u medijima i precizirao da mu se nikada nije desilo da ga neko fizički napadne.

„Da zlo bude veće, to je učinio narodni poslanik Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije“, rekao je Bubnjević.

UNS će napad na kolegu Dalibora Bubnjevića prijaviti policiji na osnovu Sporazuma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.