U trendu

Vesić: Novo dekorativno osvetljenje na mostu „Gazela”

BEOGRAD – Na mostu „Gazela“ večeras je pušteno u rad novo dekorativno osvetljenje, a kako je precizirao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, na konstrukciji mosta postavljeni su reflektori sa LED tehnologijom u tri boje.

Osvetljenje mosta urađeno je sa skoro sedam stotina projektorskih reflektora.

„Reflektori su postavljeni zajedno sa nosačima i okačeni na konstrukciju mosta „Gazela”. Osvetljenje je urađeno novom LED tehnologijom sa osnovom u tri boje: crvena, zelena i plava, čijim upravljanjem i mešanjem nijansi dobijamo i druge izvedene izvore svetlosti“, rekao je Vesić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Pored reflektora, ugrađeni su i pojačivači signala za upravljanje, kao i sami upravljači koji služe za kontrolu svetlosti pomenutih reflektora, rekao je Vesić.

„Ukupna dužina ugrađene instalacije javnog osvetljenja iznosi više od pet kilometara kablova različitog poprečnog preseka i vrste. Pored toga, ugrađena je i velika količina sigurnosnih držača regala i razvodnih ormarića koji se nalaze na konstrukciji“, naveo je Vesić.

Napajanje same instalacije osvetljenja na konstrukciji mosta „Gazela” izvedeno je iz dve komande koje su postavljene sa obe strane reke uz najbliže noseće stubove mosta. Izvodi iz komandi javnog osvetljenja su usponskim vodovima podignuti do same konstrukcije gde je postavljeno osvetljenje i redom povezivano, kao što je predviđeno projektom, podsetio je Vesić.

„Vrednost radova na postavljanju dekorativnog osvetljena iznosi oko 102 miliona dinara“, istakao je Vesić.

Kako je ocenio zamenik gradonačelnika, „osvetljavanjem kako vitalnih objekata tako i kulturno-istorijskih znamenja dajemo im na značaju, ističemo njihovu lepotu i impozantnost, ali i pospešujemo bezbednost, što je naročito važno na mostovima“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    UGLEDNI NAŠI STRUČNJACI UZ ANGAŽOVANJE I STRANIH UGLEDNIH STRUČNJAKA , A NE POLITIČARI DA DAJU POTPUNO OBRAZLOŽENE , JASNE I RAZUMLJIVE PREDLOGE NARODU SRBIJE O SVIM VAŽNIM PITANJIMA KOJE IZVRŠNA VLAST SPROVODI! ……………….. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> …………………………….. > PROTIVIM SE SVIM URBANISTIČKIM REŠENJIMA -KONKRETNO ZA BEOGRAD A KOJI NISU PROŠLI REFERENDUM NE PRIHVATAM „BLANKO“ REŠENJA ZA KOJE POLITIČARI ODLUČUJU , „KASAPI KOJI PO DREP KOLJU“ , POGOTOVU DA SU NA VLASTIU SRBIJI I „TITOVČIČI“ KOJI SU SE ENORMNO OBOGATILI, UGLEDNIM SRBIMA POREKLOM IZ SRBIJE , BEZ ONIH KOJI SU DOŠLI IZ BIVŠIH YU REPUBLIKA MORA SE DATI PREDNOST , SUBVENCIJE, PREVILEGIJE . …………………… >>>>>>>>>>>>>> ……………. OSEČAM OKUPACIJU „TITOVČIČA“ , „BOSANACA“ I „HERCEGOVACA“, „CRNOGORACA“, „KIM TITOVČIĆA“ , „TRANZICIJSKIH POLITIČARA-=SVI NOVI POLITIČARI“, …. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> …. DUŽNOST JE VLASTI DA OMOGUĆI ČIŠČENJE „TITOVIZMA“ , VRAČANJE DUHA SRBIJE -OD PRE I. SVETSKOG RATA , ČIŠČENJE T A J K U N A (KARIĆ, MIŠKOVIĆ, DRAŠKOVIĆ , ….) I PRELAZAK U MODERNU LIBERALNU DEMOKRATIJU U KOJOJ SU NA VLASTI SRBI IZ SRBIJE . ……………………… >>>>>>>>>>>>>> ………….. POGREŠNO JE OPTEREČENOST SA „KADROVIMA“ TRANZICIJE , POGREŠNO JE USELJAVANJE IZ DRUGIH BIVŠIH YU REPUBLIKA (BIH,HR,SLO,CG,MK) , KAO I OKOLNIH ZEMALJA (RU, BG, HU, …) VRAČANJE ISELJENIH FAŠISTA U VOJVODINU (NEMCI, MAĐARI, RUMUNI, HRVATI, BUGARI, ITD.) …… >>> … TRAJNI PREKID SA AUSTRO-UGARSKOM – …………….. MISLIM ISKLJUČIVO NA NJIHOVU REHABILITACIJU , KOJA OČIGLEDNO JE ŠTETNA I U VOJVODINI , STALNO JE AKTUELNA „NEGA STATUS QUO“ TOLERANTNE VIŠENACIONALNOSTI SA VEČINSKIM SRPSKIM NARODOM U VOJVODINI ……

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike