U trendu

Vučević i Grčić posetili Nacionalni dispečerski centar

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić posetili su večeras Nacionalni dispečerski centar Elektroprivrede Srbije u Novom Sadu, ističući da su svi korisnici uredno snadbeveni električnom energijom.

„Pre gotovo tri godine smo otvorili ovaj, Nacionalni dispečerski centar EPS snadbevanja, a večeras u novogodišnjoj noći smo se sakupili na istom mestu da vidimo kako teče rad svih sistema Elektroprivrede Srbije“, rekao je Vučević.

On se zahvalio redovnim platišama.

„Grad je narastao i ima nove potrebe. Samo u ovoj godini EPS ima 7,5 hiljada više potrošača – domaćinstva i preko 800 novih privrednih subjekata kao potrošača. Raste stanogradnja, ali se i privreda pokreće u pravom smeru“, istakao je Vučević, te naglasio da su to naznake da su potrebna ulaganja i od strane EPS-a.

Tradicionalno, pred početak nove godine korisnicima usluga EPS-a obratio se i v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić iz, kako je rekao, „jednog od najmodernijih dispečerskih centara u Evropi“.

„Ovaj centar je koštao 180 milina dinara, a mi ga stalno nadograđujemo“, rekao je Grčić.

On je saopštio da je danas EPS dobio energetsku dozvolu za izgradnju svog vetroparka u Kostolcu.

„U trećom kvartalu sledeće godine počećemo pripreme za izgradnju vetrpoparka u vrednosti od 100 miliona evra“, najavio je Grčić i napomenuo da „treću godinu za redom završavamo poslovanje sa finansijskim plusom“.

Svi korisnici „Elektroprivrede Srbije“ uredno su snabdeveni električnom energijom poslednjeg dana 2018. godine, kao što može da se vidi i na displeju Nacionalnog dispečerskog centra, rekao je v. d. generalnog direktora JP EPS.

I 2018. godinu EPS će završiti sa pozitivnim poslovanjem, naplata je gotovo 100 odsto, a proizvodnja električne energije povećaje za 1,2 odsto u poređenju sa 2017. godinom, kazao je Grčić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.