Vulin: Niko iz susedstva ne bi mogao da ugrozi vazdušni prostor Srbije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas u Novom Sadu da ni jedan avion ili helikopter iz susedstva ne bi mogao da ugrozi vazdušni prostor Srbije.

On je prethodno prisustvovao nenajavljenoj proveri borbene spremnosti sistema za protivvazduhoplovna dejstva Vojske Srbije, u kasarni „Jugovićevo“ u Novom Sadu.

Reč je o nenajavljenom obilasku i proveri jedne od baterija 240. samohodnog raketnog diviziona Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Posle provere, Vulin je istakao da, u okviru redovnih aktivnosti, Vojska Srbije svakodnevno, 24 časa, 365 dana u godini obezbedjuje naš vazdušni prostor, navodi se u saopštenju.

„Nijedan neprijavljeni prelet, nijedan avion, nijedan helikopter, ništa što bi ugrozilo naš vazdušni prostor, danas nije uočeno, a i da jeste uočeno, bilo bi locirano i oboreno. Ni jedan lovac, ni jedan helikopter iz susedstva ne bi mogao da ugrozi naš prostor“, rekao je on.

Vulin je izrazio zadovljstvo ostanem u toj jedinici dodavši da je tehnika u potpunosti ispravna a da su ljudi  spremni.

„Od maksimalnih 15 minuta, danas su poseli položaj i bili spremni za dejstvo za devet minuta. Veoma sam zadovoljan, ali svakako moramo da radimo na poboljšanju njihovih uslova“, rekao je on.

Vulin je obišao jutros i uverio se u spremnost snaga i na aerodromu „Batajnica“ kraj Beograda.

(Beta)

1 komentar
  1. goran manic

    Gosn Vulin, nama je u susedstvu samo NATO, ako niste znali

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike