U trendu

Vulin potpisao ugovor o saradnji ministarstava odbrane Srbije i Izraela

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potpisao je danas u Tel Avivu sa izraelskim kolegom Avigdorom Libermanom sporazum o medjusobnoj saradnji dva ministarstva odbrane.

„Sporazum širom otvara vrata za saradnju naših odbrambenih industrija i ministarstava. Mi smo uvek na istoj strani kada je u pitanju borba za demokratiju i borba protiv terorizma. Srbija poštuje Izrael, a Izrael pokazuje da poštuje Srbiju“, rekao je Vulin, a prenosi Ministarstvo odbrane.

Vulin je dodao da je zahvalio Izraelu u borbi protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

„Liberman je posebno zahvalio i na načinu na koji se u Srbiji obeležava sećanje na jevrejske žrtve, na holokaust, na poštovanje koje pokazuje prema jevrejskim žrtvama i na činjenici da srpski narod nikada nije bio na strani nacizma i da nikada nije bio antisemitski“, rekao je Vulin.

Vulin je nakon sastanka rekao da Liberman takodje poštuje poziciju Vlade Srbije koja je obezbedila i ekonomsku kompenzaciju za sve jevrejske žrtve.

„Vlada Srbije obezbedila je da jevrejska zajednica, bez obzira koliko velika ili mala bila, ostaje velika u istorijskom sećanju srpskog naroda, zaštićena je i ekonomski sačuvana“.

Vulin je prethodno posetio kompaniju Izraelske odbrambene industrije „Cyberbit“, u okviru projekata započinjanja saradnje.

„Izraelska odbrambena industrija jedna je od najrazvijenijih i najmoćnijih na svetu. Izrael je apsolutni lider u svetu u proizvodnji bezbednosnog softvera i Srbija ima šta da nauči. Naravno postoji potražnja i za našim proizvodima, za našom municijom, čak i za našim komplikovanijim sistemima“, izjavio je Vulin.

Na kraju današnjeg susreta u Tel Avivu, ministar Vulin pozvao je kolegu Libermana da poseti Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar