U trendu

Zatvoreno gradilište u Studentskoj 45

BEOGRAD – Gradska građevinska inspekcija zatvorila je gradilište u Studentskoj ulici broj 45, na Novom Beogradu pošto je konstatovala da su nastavljeni radovi na tom ilegalnom objektu.

„Postupajući po prijavi da se izvode radovi na objektu u ulici Studentska 45, Gradska građevinska inspekcija izašla je na teren juče i konstatovala nastavak izvođenja radova na nelegalnom objektu. Konstatovani su radovi na izradi fasade, uz postavljanje skele. Izvršeno je zatvaranje gradilišta“, piše u saopštenju gadskog Sekretarijata za informisanje.

Kako se navodi, problem ovog bespravnog objekta datira duži vremenski period i primer je neodgovornosti investitora.

Naime, na mestu nekadašnjeg kioska, podignut je bespravni dvoetažni luksuzni objekat, koji je zatvorio ulaz u Studentski grad, podseća Sekretarijat za inspekcijske poslove.

Građevinska inspekcija opštine Novi Beograd započela je uklanjanje, nakon otkrića Gradske inspekcije da je na osnovu zahteva za rekonstrukciju pokojnog lica porušen kiosk i sagrađen novi objekat.

Započeto uklanjanje nije okončano, a odgovorna lica iz opštine nisu dala objašnjenje zašto je izvršenje prekinuto, navodi se u saopštenju.

„Imajući na umu da je nov Zakon o planiranju i izgradnji stupio na snagu 6. novembra, predmetni objekat je u nadležnosti Gradske inspekcije. Dalje u toku postupka preduzeće se sve zakonom propisane mere, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, zaključuje se u saopštenju“, ističe se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike