U trendu

Zbog buke sa žurke na Adi, reagovala komunalna milicija

BEOGRAD – Zbog buke s velike žurke na otvorenom proteklog vikenda na Adi Ciganliji, koja je više nego duplo premašivala dozvoljeni nivo, Komunalna milicija je, po prijavama više desetina prijava građana, reagovala i kaznila odgovorne, izjavio je danas Tanjugu Ranko Šekularac, rukovodilac sektora Unutrašnje kontrole Komunalne milicije.

„Akustička zona tog priobalja je zona u kojoj je propisan gornji nivo buke od 40 decibela, a mi smo te noći izmerili 90 decibela“, rekao je Šekularac govoreći o buci koja je dopirala sa žurke na otvorenom,organizovanoj na beogradskom kupalištu Ada Ciganlija, a na kojoj je bilo prisutno više od 3.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, Komunalna milicija je nakon dobijanja prvih prijava, a bilo ih je više destina te noći, „negde oko 23 sata izlaskom na lice mesta, identifikovala odgovorno lice koje je organizovalo taj skup i omogućilo emitovanje muzičkog sadržaja koji je bio daleko iznad nivoa dozvoljenog”.

“Sankcionisali smo pravno lice u iznosu od 200.000 dinara i odgovorno lice u pravnom licu kaznom u fiksnom iznosu od 50.000 dinara”, rekao je Šekularac.

On je napomenuo da se tu radi o setu propisa koji regulišu ovu oblast, a koji je na neki način bio zanemaren kada je u pitanje Zakon o zaštiti od buke u životnoj sredini gde je u tom delu grada dozvoljen gornji nivo buke od 40 decibela u to vreme”.

“Napominjem da nakon ovako neorganizovanog događaja, bilo je potrebno da se ta lokacija dovede u prvobitno stanje“, rekao je on dodajući da je jutro posle toga komunalna milicija ustanovila da je
tamo ostavljen i otpad, devastirana zelena površina, a da su na delu kolovoza oni koji su bili na tom događaju izlaskom izneli blato.

„Očekujemo od odgovornih da odreaguju i tu javnu površinu vrate u prvobitno stanje”, rekao je Šekularac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.