Zlato za snajperistu Vojske Srbije

MINSK – Potporučnik Vojske Srbije Đorđe Lapčević osvojio je prvo mesto u konkurenciji 18 mešovitih snajperskih parova u disciplini Snajperski duel na Međunarodnim vojnim igrama u Belorusiji.

Potporučnik Lapčević, pripadnik Specijalne brigade Kopnene vojske, takmičio se u paru sa pripadnikom Oružanih snaga Belorusije Igorom Aleksandrovičem Efimčikom, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane u kom se dodaje da je ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio čestitke potporučniku Lapčeviću na postignutom uspehu.
Devetočlana ekipa Vojske Srbije u disciplini Snajperska granica u Belorusiji, nedaleko od Minska, takmičila se u individualnom gađanju, kao i u okviru snajperskih parova.
Pripadnici Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama, jednom od najvećih vojnih sportskih takmičenja u svetu, učestvuju u tri discipline – Tenkovski biatlon, Snajperska granica i Inžinjerijska formula.

Vojno sportsko nadmetanje, koje će trajati do 11. avgusta, održava se na teritoriji sedam država – u Rusiji, Azerbejdžanu, Belorusiji, Kini, Kazahstanu, Iranu i Jermeniji, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike