U trendu

Otkriven UZROK požara u Kaliforniji (video)

Broj potvrđenih smrti u najgorem požaru u istoriji Kalifornije narastao je na 56, a broj nestalih na čak 297, saopštile su kalifornijske vlasti i objavile popis imena nestalih osoba. S još tri mrtva u drugom, manjem požaru, broj se penje na 59.

Ovako visok broj nestalih nije se očekivao jer je šerif okruga u kom se nalazi spaljeni grad Paradajz objavio popis od 101 nestale osobe. Na konferenciji za štampu u sredu uveče, šerif je dodao još 29 imena na popis, čime se broj popeo na 130, a kada je ažuriran popis objavljen kasno noćas, sadržao je čak 297 imena.

Uzrok požara još uvek nije utvrđen, ali komunalna kompanija priznala je u službenom dokumentu da je njena oprema možda izazvala požar. Dodali su da možda nemaju dovoljno osiguranja da pokriju visoke troškove odštete u slučaju da su krivi. Advokati su već tužili ovu kompaniju jer nije ispravno održavala, popravljala i zamenjivala svoju opremu, tvrdeći da je to „neoprostivo ponašanje“ uzrokovalo požar.

Možda je najveća indicija da je upravo ova komunalna kompanija za struju i plin izazvala požar – činjenica da je, pre nego što je požar izbio, upozorila potrošače u nekim područjima da će morati da im isključi struju zbog visokog rizika od izazivanja požara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)