U trendu

Abazović sa Kovačevskim u Ohridu

PODGORICA – Sastanci u Ohridu pomoći će državama regiona da se približe u pronalaženju zajedničkog jezika i unaprede politički i ekonomski dijalog, konstatovano je tokom sastanka predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i predsednika Vlade Republike Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog na marginama Samita Inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu.

„Želimo saslušati argumente u vezi Otvorenog Balkana i odgovorno se prema njima poneti, u skladi sa nacionalnim interesima naše države“, ocenjeno je na sastanku, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Abazović je naglasio da je dobrosusedska politika jedan od kamena temeljaca crnogorske spoljne politike i da upravo iz tog razloga Crna Gora učestvuje kao posmatrač, nastojeći da pruži dodatnu vrednost pomirenju i unapređenju saradnje u regionalnim okvirima.

Zahvalivši se odazivu premijeru Crne Gore, predsednik Vlade Makedonije Kovačevski je istakao da Open Balkan nije napravljen za političare, već za građane i kompanije država Zapadnog Balkana.

„Sagovornici su se saglasili da odnosi dve države mogu da posluže kao primer dobrosusedskih i prijateljskih odnosa na Zapadnom Balkanu koji teži pomirenju i evropskoj integraciji“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar