U trendu

Abazović Šehoviću: Neću podneti ostavku

PODGORICA – Crnogorski premijer Dritan Abazović poručio je danas u parlamentu da neće podneti ostavku do trenutka dok parlament ne odluči drugačije u odnosu na odluku donetu 28. aprila.

Premijer je to rekao u oštroj polemici sa liderom opoziconih Socijaldemokrata Damirom Šehovićem koji ga je pozvao da podnese ostavku da bi se, kako je rekao, dogovorili oko forme vlade koja bi pripremila izbore „i ovo međuvreme do izbora iskoristili da se izdignemo iznad političkih rovova“.

„U slučaju da to ne uradite, daćemo u proceduru inicijativu za vašu smenu“, rekao je Šehović u okviru „premijerskog sata“.

Šehović je Abazoviću rekao da ništa nije bolji od „Noćnih vukova“ kod kojih je, kako je rekao, išao na slavu i citirao poslovicu: „Kada klovn uđe u palatu, on ne postaje kralj, nego palata postaje cirkus. Ja se plašim da ste vi ulaskom u vladu od nje napravili cirkus“.

Šehović je Abazoviću rekao da je „most za destrukciju države, građanski paravan za urušavanje svega što je građansko i evropsko u njoj“.

Abazović je odgovorio Šehoviću da je on „dnevni vuk“, odnosno „antipod noćnih vukova“.

„To je isto, samo sa druge strane – ponašanjem, podelama, pokušajem polarizacije… Potpuno identično. Crnogorski Šešelj“, odgovorio je Abazović.

Obraćajući se Šehoviću, premijer je rekao „vi ste najveća antireklama Crnoj Gori“.

„Vi gurate pobedu ‘srpskog sveta’. Vaša politika ima cilj da se ljudima ogadi država“, naveo je Abazović i istakao da Socijaldemokrate „politikom ekstremizma nemaju šansu ulaska u naredne vlade“.

Upitao je Šehovića da li hoće da mu vlada da stan da bi je podržao.

„Vi širite nacionalizam, vaša stranka je pošla udesno. Vi lično i vaša retorika, to ne dolikuje ničemu, to je krajnja desnica“, kazao je premijer i poručio da procesuiraju stvari u parlamentu kako god misle da treba.

Abazović je Šehoviću odgovorio i na tvrdnju da mu je idol predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da „ima preuzetu obavezu prema njemu“.

„Nemojte da nam spočitavate neistine i da iza vaše političke frustracije skrivate lice nacionalizma koji vam je postao imanentan“, rekao je Abazović i dodao da, kako je rekao, „trpim vaše priče za izdaju i Vučića“, te upitao za koga treba da radimo.

Premijer je rekao i da sve što je uradila vlada Dritana Abazovića je specifično i originalno.

„Nije vama do evropske agende, vi ste destabilizatori. Vi kontaminirate političku scenu i neki ljudi i par medija koji su konektovani na ljude čije smo ilegalne aktivnosti sprečili. Meni je žao ako DPS želi da vodi vašu desničarsku politiku“, naveo je, između ostalog, Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar