U trendu

Afera „Levinski” kao tema za „Američku krimi priču”

Posle velikog uspeha serije o suđenju veka odnosno sportisti O. Džeju Simpsonu za ubistvo bivše supruge nazvanoj „Američka krimi priča: Narod protiv O. Džeja Simpsona”, producent Rajan Marfi ide korak dalje.

U drugoj sezoni planiranoj za početak sledeće godine pozabaviće se krađama i zločinima koji su potresli Ameriku u trenutku kada ju je zadesio uragan Katrina, dok će u trećoj istražiti ubistvo italijanskog dizajnera odeće Đanija Versačea.

Kao šlag na torti, Marfi je možda i najzanimnjiviju temu za novu sezonu ostavio „kraj”. Reč je o aferi između nekadašnjeg predsednika Amerike Bila Klintona i stažistkinje u Beloj kući Monike Levinski.

Kako prenosi „Holivud reporter”, televizijska priča o tajnoj romansi koja je uzdrmala američku ali i svetsku političku scenu biće zasnovana na knjizi Džefrija Tubina „Velika zavera: seks-skandal koji umalo uništio predsednika”.

Zanimljivo je da Marfi ide oprobanim receptom – Tubinova knjiga o suđenju veka poslužila je u pisanju scenarija za prvu sezonu. Čak je i sam pisac bio angažovan kao stručni konsultatnt kako se ne bi izostavili važni detalji. Isto bi trebalo da bude i sada.

U seriji bi trebalo da se vidi sve ono što je publika sa punom pažnjom pratila 1998. godine: Klintonovo negiranje afere, čuvena plava haljina sa koje je skinut DNK koji je razotkrio predsednika, Hilarinu odbranu supruga, kao i brojna poniženja kojima je bila izložena mlada stažistkinja.

Poznato je da će se u ovoj priči, pored glavnih aktera, pojaviti i drugi važni likovi poput Linde Trip koja je snimila Monikino ispovedanje o aferi sa Bilom, tužioca Kena Stara, ali i Bilove supruge Hilari.

U medijima se već pominju imena glumaca koji bi igrali ključne uloge. Džon Slateri, koji je briljirao u seriji „Ljudi sa Menhetna”, Bili Bob Torton („Fargo”) i Šon Bin („Igra prestola”) viđeni su za ulogu Bila Klintona, dok se za ulogu Monike za sada pominju Alison Tolman („Fargo”) i Lija Mičel („Gli”, „Kraljice vriska”).

(Lazar Kovačević, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.