U trendu

Agent MI5 šokirao Britance: Ja sam ubio princezu Dajanu, njena porodica mi je to tražila!

Džon Hopkins, bivši agent MI5 priznao je na samrti da je on 31. avgusta 1997. godine ubio princezu Dajanu u tunelu u Parizu.

On je, kako navode mediji, priznao i niz drugih ubistava, nakon što je izašao iz bolnice u kojoj mu je rečeno da mu je ostalo svega nekoliko nedelja života. Osamdesetogodišnji Hopkins je otkrio da je odgovoran za 23 ubistva, uključujući i princezino, u periodu od 1973. do 1999. godine.

Bivši agent je, kako navodi, bio član sedmočlane ćelije obaveštajne agencije, koja je likvidirala osobe navodno opasne po državu i krunu. On tvrdi da je princeza Dajana jedina žena koju je „likvidirao“, te da je jedina iz kraljevske porodice, a da je porodica naredila njenu smrt.

„Kraljevska porodica posedovala je dokaze da Dajana planira da se razvede od princa Čarlsa, a znala je mnoge porodične tajne. Šef mi je rekao da princeza mora da umre, a njemu je to direktno naredio princ Filip. Njena smrt je trebalo da izgleda kao nesreća. Učinio sam to za zemlju”, navodno je izjavio Hopkins.

On je potom dodao i da su mediji puno pomogli u ubistvu Dajane.

„Naši novinari odgovaraju svojim urednicima, koji dalje odgovaraju oligarsima. U našoj državi nema slobodnih medija“, izjavio je on.

On je potom istakao da ne postoji način da se dokažu njegove tvrdnje, jer „postoji samo nekoliko zapisa o tajnim akcijama agencije“, i svi ljudi koji, njegove kolege, koji bi to mogli potvrditi su već mrtvi, prenosi portal Novi.ba.

O razlozima zbog kojih nije odbio da izvrši ubistvo Hopkins kaže da je to morao da uradi.

„Mi u agenciji MI5 odani smo kruni. Da sam odbio da izvršim ubistvo, u najboljem slučaju, bih bio proglašen za izdajnika, a onda bi mi uništili život“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.