najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Američki avion budno prati „Admirala Kuznjecova“

Patrolni protivbrodski avion Ratnog vazduhoplovstva SAD R-8A „posejdon“ sproveo je izviđački let u području gde je smeštena obalska grupa brodova Ratne mornarice Rusije, u koju ulazi teški nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ u istočnom Sredozemlju u blizini obale Sirije, navode zapadni sajtovi koji prate kretanje ratne avijacije.

Američki avion, koji je poleteo iz vazdušne baze Sigonela na Siciliji, u ovom trenutku budno prati akcije grupe ruskih brodova, izvodeći 24-ovne letove na prilično niskoj visini od 4.500 metara, 60 do 80 kilometara od sirijske obale.

Kako je saopšteno, na sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina sa visokim vojnim zvaničnicima Rusije ministar odbrane Sergej Šojgu je izjavio da je ruska vojska počela velike akcije za izvođenje udara po teroristima u sirijskim provincijama Idlibu i Homsu.

Prema njegovim rečima, fregata „Admiral Grigorovič“ ispalila je krstareće rakete „kalibar“ na teroriste u Siriji.

Prvi put u istoriji Ratne mornarice Rusije u borbene operacije je uključena krstarica „Admiral Kuznjecov“ i sa njene palube u borbene zadatke poleću avioni Su-33, naveo je ministar.

(Sputnjik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike