Američki general otkrio detalje američkog plana za slučaj nuklearnog rata

Načelnik Generalštaba Ratnog vazduhoplovstva SAD Dejvid Goldfejn otkrio je detalje plana za slučaj nuklearnog rata.
Goldfejn je naglasio da u takvom slučaju prvo treba da pozove Toda Voltersa, šefa Evropske komande Oružanih snaga SAD, nakon čega će „odjednom“ snage SAD i NATO-a početi sa forsiranim kontranapadom, uključujući „upotrebu lovaca, bombardera, aviona-tankera, sredstava za izviđanje, sajber, kosmičke i specijalne operacije“.

Prema rečima generala, nakon toga on treba da se poveže sa šefom američke komande Terensom O’Šonesijem, kako bi pružio odgovor na američkoj teritoriji.

Protivrakete kopnenog baziranja će biti spremne da odbiju raketni napad i otkriju među lažnim ciljevima pravu bojevu glavu. Nakon toga, na završnoj etapi će biti iskorišćena nuklearna podmornica koja će izvesti razorni udar ispod vode.

Treći kontakt Goldfejna će biti šef Strateške komande SAD Džon Hajten. On će morati da kaže kakav nuklearni napad će biti potreban za „obuzdavanje“ protivnika.

„Svaka od ovih misija je ’sigurna pobeda‘ i svaka od njih treba da bude istovremeno pokrenuta“, citira Goldfejna „Defense Maven“.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. milovan

    Bice tako ako oni drugi budu glupi pa i vas razbucaju. Nema ni vas ni njih ni nas,ako neka budala pomisli da moze pobediti. A zapad bi vec davno bacio na Rusiju i Kinu atomske bombe da znaju da im ovi nebi istovremenno vratili. Zato Ameri smo jedu g.vna i vade k.tu na male zemlje. Tako lece svoje komplekse.I otimaju drugima da bi oni lepo zivili. A vidi se da su siromasni,jer duguju toliko da nikada nemogu vratiti. Jer tko ima i bogat je,taj nikome nije duzan.

  2. Moravac

    „SIGURNA POBEDA“ TIRANINA,KOJI I PODSTIČE MAŠTU UGNJETENIH ZEMALJA DA IMAJU ATOMSKU BOMBU I DA JE STVARNO I UPOTREBE,NAKON TOLIKO PATNJE !

Napišite komentar