U trendu

Američki novinar nastavlja sa žestokim vređanjem Srbije, odgovorio mu i Skot (foto)

Američki radio-voditelj Kevin Klensi, koji je domaćoj javnosti postao poznat nakon brutalnog vređanja Srbije tokom Svetskog prvenstva u košarci, sada je zbog naše zemlje ušao u rat sa odlazećim ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skotom.

„Rat“ Kevina Klensija, koji se potpisuje kao KFC, sa tviterašima iz Srbije traje danima, od pobede košarkaške reprezentacije Srbije nad SAD. Novinar je tada na Tviteru napisao: „Izgubili smo od Srbije u košarci. Da li oni imaju uopšte hranu u Srbiji?“

To je pokrenulo lavinu odgovora korisnika ove društvene mreže iz naše zemlje, a američki novinar je nastavio prepucavanje, sve više vređajući čitavu naciju. Podstaknut ovim „ratom sa Srbima“, napisao je drugi provokativni blog, a na meti mu se našao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot koji mu je odgovorio na sporni tvit.

„Ali oba ova prepucavanja i zaista svi moji tviteraški ratovi uopšte, vode do ove svađe. Svaki borbeni tvit koji sam ikad poslao … svaka pretnja smrću koju sam primio … svaki trol koji sam ikada eleminisao bio je priprema za moju bitku sa Srbijom. Tada to nisam znao, ali bilo je sve da me pripremi za obračun sa ratom razorenom, genocidnom istočnoevropskom državom. Hiljade … a mislim, hiljade Srba već 8 dana preplavljuju moj tajmlajn, bez znakova usporavanja. A sve je počelo jednim jednostavnim tvitom: Da li oni imaju uopšte hranu u Srbiji?“

„Broj tvitova koje sam dobio od Srba, naroda koji je najpoznatiji po započinjanju Prvog svetskog rata i čitavom genocidu, mora biti u desetinama hiljada. Osećam se da mi je u ovom trenutku tvitovalo dva ili tri odsto celokupnog stanovništva Srbije. Ali ovo jutros je prevršilo meru, osam punih dana nakon što sam ubio njihovu zemlju na na Tviteru, što je pokrenulo masovni, svestrani internet rat“.

Američki radio-voditelj je i posle ovog tvita nastavio da vređa Srbiju – napisao je da ima utisak da će se o njemu raspravljati u parlamentu „vuko*****i“.

Pošto su mu neki od tviteraša iz Srbije poslali slike srpske hrane, on je na to napisao da je „siguran da je ukusna kao k***c“.

– Šalju mi slike svoje hrane da razbiju mit da nemaju hranu – napisao je on, na šta mu je odlazeći ambasador SAD u Beogradu, uz sliku hrane sa našeg područja, poručio:

– … a hrana je neverovatna.

Dalje navodi da su Srbi zaista insistirali na tome da je Tesla Srbin i pokazuje svoje rezultate pretrage na Guglu da je rođen u Smiljanu u Hrvatskoj.

„Ali moram da odam Srbima i neku počast. Dostojni su protivnici. Uporni i ne odustaju. Verovatno zbog silne prakse etničkog čišćenja. Čak su me napali i na Tviteru. Ali jedna stvar, ja mogu da radim ovo po ceo dan.“

On poručuje: „Odj****, Srbijo. Pridružite se onima koje sam porazio, a ja ću biti kod kuće u SAD. Zemlji slobodnih i hrabrih. GMO! GMO! GMO!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.