U trendu

Američki stručnjak ismejava Kima: ‘Puške su im plastične’

Na nedavnoj vojnoj paradi kroz središte Pjongjanga pokazali su svu svoju moć. Hiljade vojnika, moderno oružje i zadovoljni smešak na licu Kim Džong-Una svetu, a pogotovo Donaldu Trampu, trebalo je utera strah u kosti. Čini se da nisu uspeli, barem ako je verovati američkim vojnim stručnjacima.

Jedan od njih, Majkl Predžent, smatra da su vojnici nosili lažno oružje i da čak ni njihove sunčane naočare nisu prikladne za borbe jer su napravljene od najobičnije plastike.

– Puške su lažne, neke od njih čak su i igračke. Na municiji se vidi da je od plastike, a vojnici nemaju ni posebne sigurnosne naočare kakve su na zapadu već standard. To njihovo oružje je smešno, kaže Predžent dodavši da čak na „srebrnim puškama“ nije pravo srebro već je reč o boji, piše Daily Mail.

I dok američki stručnjak smiruje javnost, za unošenje novog nemira pobrinuli su se mladi članovi partije Kim Džong-Una. Zapretili su da će i SAD i Južnu Koreju izbrisati s lica zemlje i to, ni manje ni više, nego sa pet miliona nuklearnih bombi!

Reagovaćemo i na najmanju provokaciju. Ako mi napadnemo, Zemlja će se raspasti, poručuju mladi iz Pjongjanga.

Upozorenje je stiglo samo nekoliko sati nakon što je Južna Koreja najavila gradnju sofisticiranog raketnog sisitema kojim će imati pristup i njihovi saveznici Amerikanci. Neki analitičari procenjuju da bi Kim Džong-Un u narednih mesec dana mogao da izvede test nuklearnih raketa. Oštro upozorenje još početkom meseca poslao mu je Donald Taump koji otvoreno govori da „problem Severne Koreje napokon treba da se reši“.

Svet strahuje od velikog sukoba jer mnogi smatraju kako je Kim Džong-unu potreban i najmanji incident da bi pokrenuo rat velikih razmera čije bi posledice, bude li se koristilo nuklearno oružje, mogle da budu katastrofalne za ceo svet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.