U trendu

Anarhisti izazvali incidente na protestu u Atini za žrtve železničke nesreće

ATINA – Na tihom protestu u centru Atine, u znak sećanja na žrtve železničke nesreće kod grada Larisa, grupa anarhista je izazvala incidente, zbog čega je morala da odreaguje policija, prenosi Proto tema.

Kako navodi grčki portal, marš od Propileja do trga Sintagma, počeo je u 19 časova. Okupljeni su ispred zgrade parlamenta zapalili sveće u znak sećanja na stradale. Posle mirne molitve i paljenja sveća došlo je do okršaja policije i demonstranata.

Grupa anarhista u kapuljačama, bacala je baklje i kamenje na spomenik Neznanom vojniku, zbog čega je policija upotrebila suzavac da ih rastera. Nedugo zatim, posle 20:30 sati, trg Sintagma i okolne ulice pretvoreni su u bojno polje.

Tokom dana, studenti su se okupili u Propilejima kod Atinskog univerziteta da protestuju zbog uzroka fatalne nesreće, a uveče je održan još jedan skup. Organizacija „Solidarnost za sve“ pozvala je sve na tihu akciju sećanja na poginule u blizini Larise. „Proživljavamo neopisivu tragediju, oplakujemo nepravedan gubitak desetina, uglavnom mladih ljudi, tražimo istinu. Učestvujemo u tihom protestu“, navodi se u saopštenju.

Zbog marša je obustavljen saobraćaj vozila Univerzitetskom ulicom i Avenijom Amalija.

U sudaru teretnog i putničkog voza 28. februara u blizini grada Larisa, stradalo je 57 ljudi, među kojima najviše studenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.