U trendu

Bajden odaje počast nasleđu Martina Lutera Kinga

FILADELFIJA – Predsednik SAD Džozef Bajden otputovao je danas u Filadelfiju da bi odao počast nasleđu Martina Lutera Kinga Mlađeg, ubijenog lidera koji se borio za građanska prava.

Džozef Bajden i prva dama Džil Bajden volontiraju u organizaciji za borbu protiv gladi u Filadelfiji, kako bi sutra obeležili Dan Martina Lutera Kinga Mlađeg.

U proglasu od petka, Bajden je rekao da je ključno nastaviti Kingov rad donošenjem zakona koji bi štitio biračka prava, suprotstavljajući se porastu suprematizma belaca i drugim oblicima ekstremizma, i koji bi doveo do veće ekonomske pravde.

“Živeti u skladu sa njegovim nasleđem i onim u šta je dr King verovao zahteva više od pukog razmišljanja – zahteva akciju“, rekao je Bajden u proglasu.

Zato Kongres mora da donese savezni zakon da zaštiti pravo glasa i moramo se suočiti sa pošastima rasizma i supremacijom belaca – mrljom na našoj naciji, ne dozvoljavajući da mržnja postoji u Americi, istako je Bajden.

King je ubijen 4. aprila 1968. godine u Memfisu pred pocetak promocije „Kampanje siromašnih“, koju je pokrenuo početkom te godine.

Dobitnik je i Nobelove nagrade za mir 1964. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.