U trendu

Bela kuća: „Mali broj američkih vojnika“ u ambasadi SAD u Ukrajini

VAŠINGTON – Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, Džon Kirbi, izjavio je danas da se mali broj američkih vojnika nalazi u ambasadi SAD u Ukrajini.

Odgovarajući na pitanje Foks njuza o procurelim navodnim dokumentima Pentagona, u kojima piše da američke specijalne snage deluju u Ukrajini, Kirbi je rekao da neće da govori o pojedinostima i tačnim brojkama.

„Ali da, mali broj vojnika je prisutan u američkoj ambasadi i oni sarađuju sa kancelarijom atašea za odbranu, kako bi nam pomogli da proveravamo materijal koji ulazi i izlazi iz Ukrajine“, rekao je Kirbi.

Podvukao je da su oni vezani isključivo za tu ambasadu i atašea za odbranu, kao i da se te trupe ne bore na bojnom polju.

„Nije došlo do promene u stavu predsednika da se američke trupe neće boriti u ovom ratu u Ukrajini“, poručio je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće.

On je odbio da govori o sadržaju navodnih dokumenata koja su objavljena na internetu, ali je naveo da će Vašington uraditi sve da zaštiti nacionalnu bezbednost SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.