U trendu

Belivuk i Miljković video-linkom o ubistvu Kapetana u CG

PODGORICA – U podgoričkom Višem sudu za sutra je zakazana kontrola optužnice povodom ubistva Mila Radulovića, zvanog Kapetan, navodnog člana „škaljarskog klana“, a plan je da se putem video-linka u sudnicu uključi i jedan od optuženih Veljko Belivuk i Marko Miljković, piše portal podgoričkog Dana.

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, uverenje pripadnika „kavačkog klana“ da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Prema navodiam SDT-a, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

„Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze ‘štekovi’ sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali“, navodi se u optužnici.

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu i vezali je električnim produžnim kablom oko vrata“.

Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta – ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar