U trendu

Britanski sud odobrio anonimnost albanskom kriminalcu

LONDON – Jednom albanskom gangsteru britanski sudija je odobrio anonimnost u Velikoj Britaniji „kako bi mu se obezbedila zaštita od rivala“, preneo je danas londonski Dejli Mejl.

Nakon što je odslužio kaznu za ubistvo i druga veoma teška krivična dela u matičnoj zemlji, Albanac iz kriminalnog miljea je stigao u Veliku Britaniju čamcem i zatražio azil, preneo je britanski tabloid.

Nakon hapšenja britanski sudija je doneo odluku da bi identitet albanskog krimninalca trebalo da bude zaštićen od javnosti „iz bezbednosnih razloga“ na osnovu tvrdnji da je dobio pretnje od suparničke bande.

Poslanik iz redova konzervativaca Dejvid Moris rekao je za list San da je odluka sudije „nečuvena i demonstrira prezir prema građanima Velike Britanije“.

Sudija Nikolas Oldridž, koji je doneo odluku da se zaštiti identitet ovog Albanca naglasio je da se ne može objaviti ništa što bi moglo „direktno ili indirektno“ da identifikuje ovog čoveka, čak ni njegovi prethodni zločini.

Dok Albanac čeka u pritvoru imigracionog centra na odluku o deportaciji, portparol ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije je rekao da je ovaj slučaj „još jedan šokantan primer koji potvrđuje da se mora zaustaviti ilegalni prevoz izbeglica krijumčarskim čamcima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.