Buš dobio honorar od 100.000 dolara

Bivši predsednik SAD Džordž Buš mladji dobio je honorar od 100.000 dolara da bi govorio na jednom dobrotvornom skupu ratnih veterana u Hjustonu 2012. godine, potvrđeno je mreži En-Bi-Si (NBC).

Godinu dana ranije, Bušova supruga Lora dobila je 50.000 dolara da bi pozdravila učesnike skupa iste grupe veterana, prenela je američka TV-mreža, koja navodi da organizacija “Pomoć heroju” pomaže veteranima, ranjenim u Iraku i Avganistanu.

Predsedavajući tog udruženja Robert Klark rekao je da je prisustvo bivšeg predsednika SAD na njihovom skupu “pomoglo da se prikupe značajno veća sredstva” za dobrotvorne svrhe.

U godini kada je Buš govorio aktivistima, prihod je iznosio gotovo 2,5 miliona dolara, a već sledeće godine prihod je prepolovljen, naveo je predsednik udruženja veterana.

“Njegovo (Bušovo) prisustvo pozdravili su i veterani i oni koji podržavaju našu organizaciju”, rekao je Klark.

NBC nije dobio reakciju od portparola Džordža Buša, koji je u dva mandata bio predsednik SAD, od 2000. do 2008. godine, ali su toj stanici u kancelarijama bivših predsednika Bila Klintona i Džimija Kartera rekli da njih dvojica nikada nisu naplaćivali honorare kada su govorili na skupovima veterana.

(Beta)

Ostavite komentar