U trendu

CDT: U Podgorici na jednom biračkom mestu oštećena glasačka kutija

PODGORICA – U Podgorici, na biračkom mestu u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor”, danas je došlo do incidenta kada je oštećena glasačka kutija nakon opravdanog poništavanja dva glasačka listića zbog povrede tajnosti glasanja, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju (CDT) koji prati drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori.

U saopštenju se precizira da je u incidentu oštećen pečat na glasačkoj kutiji, nakon čega je pozvana i policija, a kutija je ponovo zapečaćena i glasanje je nastavljeno.
CDT je takođe naveo da se na biračkom mestu broj 49 u Osnovnoj školi „Miločani“ u Nikšiću na licu mesta popunjavaju zahtevi za glasanje putem pisma, što je suprotno zakonu, jer ti zahtevi moraju biti potpisani od strane birača.
Na biračkom mestu broj 37 u Osnovnoj školi u Strahovom Dolu u Pljevljima i biračkom mestu broj 106-D u Domu omladine Donja Gorica u Podgorici od početka glasanja nisu prisutni svi članovi biračkog odbora, saopštio je CDT, a prenela je RTCG.
„Na biračkim mestima u mesnoj zajednici Zagorič u Podgorici nije vidno istaknuta zastava Crne Gore, što je suprotno pravilima o uređenju biračkih mesta“, naveo je CDT.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.