U trendu

CG će nastaviti da sprovodi reforme u oblasti odbrane

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas povodom predstojećeg Dana Vojske, 7. oktobra, da će Crna Gora nastaviti da sprovodi reforme u oblasti odbrane, sa akcentom na unapređenje i usavršavanje svih njenih kapaciteta.

Krivokapić je prisustvovao svečanoj ceremoniji, koja je održana u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

Čestitajući Dan Vojske, kako je saopšteno iz vade, premijer je poručio da mu je ukazana izuzetna čast što je u prilici da vojnicima zahvali na svemu što su u proteklom periodu učinili za Crnu Goru.

„Nemojte nikada zaboraviti da ste vi naslednici onih junaka sa Martinića, Krusa, Grahovca, Vučjeg Dola, Mojkovca i slobodarskog Virpazara! Sa ovih naših svetih mesta, gde se rađalo crnogorsko junaštvo i slava crnogorskog oružja, vi ste uvek osvetalli obraz Crne Gore. Tu su udareni trajni pečati crnogorske državnosti i nezavisnosti“, kazao je premijer Krivokapić.

Rekao je i da su u mirnodopskim vremenima, kao deo najvećeg i najznačajnijeg vojnog Saveza na planeti, vojnici ostali nepokolebljivi branik državnog dostojanstva Crne Gore i njene stabilnosti.

„Ostajući dosljedno na evroatlantskom kursu, ova vlada nastaviće da sprovodi potrebne reforme u oblasti odbrane, sa akcentom na unapređenje i usavršavanje svih kapaciteta Vojske Crne Gore.

„Na globalnom planu, nastavljamo da doprinosimo zajedničkim naporima Alijanse na polju jačanja kolektivne bezbednosti i očuvanja mira“, naveo je premijer.

Osvrnuo se i na pripadnice vojske rekavši da one danas stoje „rame uz rame sa svojim kolegama, sa kojima tvore modernu Vojsku Crne Gore“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.