U trendu

CG: Zbog blokade puta krivično procesuirane dve osobe

NIKŠIĆ – Nikšićka policija je zbog blokade saobraćaja na magistralnom putu Nikšić-Podgorica 8,9. i 10. aprila krivično procesuirala dve osobe, a protiv devet ljudi podnela je prekršajne prijave.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije Crne Gore, policija je izdala prekršajne naloge za 87 osoba zbog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Kako se dodaje, sumnja se da su dve osobe izvršile krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično delo nasilničko ponašanje.

Pet osoba je počinilo prekršaj ometanje ili omalovažavanje službenog lica, dok su četiri počinile prekršaj nepostupanje po naređenju policijskog službenika, iz Zakona o javnom redu i miru, zaključuje se u saopštenju policije.

Tokom blokade puta Nikšić-Podgorica u mestu Bogetići u četvrtak zbog najave Vlade da će usvojiti Predlog izmena Zakona o sticanju državljanstva, dogodio se incident, kada je deo pripadnika desničarskog i nacionalističkog Patriotsko-komitskog saveza koji su tu protestovali, pokušao da spreči službeni automobil Vlade, u kome je bila ćerka premijera Zdravka Krivokapića, da nastavi put prema Podgorici.

Iako je Vlada odustala od namere da najavljene izmene Zakona predloži u četvrtak, demonstranti su najavili da će protestovati sve dok Vlada ne odustane od predloga izmena Zakona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.