U trendu

CNN: Rusija počinje da povlači trupe iz oblasti oko Kijeva

NJUJORK – Rusija počinje da povlači određene snage iz oblasti oko ukrajinskog glavnog grada Kijeva u okviru, kako SAD ocenjuju, velike promene strategije Moskve, izjavila su dva visoka američka zvaničnika za CNN.

Ruske snage koje se sada povlače iz nekih oblasti sa severa fokusiraće se na jug i istok.

SAD već posmatraju ova kretanja koja su u toku, uključujući taktičku grupu ruskog bataljona koji napušta okolna područja oko Kijeva.

Ministarstvo odbrane Rusije odlučilo je da radikalno smanji borbena dejstva na kijevskom i černigovskom pravcu, izjavio je zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

On je rekao da je takva odluka doneta zbog činjenice da pregovori o pripremi sporazuma o neutralnosti i nenuklearnom statusu Ukrajine, kao i o davanju bezbednosnih garancija Ukrajini, prelaze na praktičnu ravan i uzimajući u obzir principe o kojima je razgovarano tokom današnjeg sastanka delegacija Rusije i Ukrajine u Istanbulu, prenele su RIA Novosti.

SAD procenjuju da će Rusija pokriti njihovo povlačenje vazdušnim i artiljerijskim bombardovanjem prestonice, rekao je jedan od zvaničnika.

Američki zvaničnici upozoravaju da bi Rusija uvek mogla ponovo da vrati snage ako uslovi borbe to dozvole.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar