U trendu

Cvijanović: Visoki predstavnici izvođaci radova za Sarajevo

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske ŽelJka Cvijanović izjavila je večeras da su za političko Sarajevo visoki predstavnici i njihove kancelarije oduvek bili samo njihovi izvođači radova i oni koji zadovolJavaju njihove političke apetite.

„Tako su naviknuti od početka, pa nije ni čudo što godinama traže njihovu intervenciju umesto da zagovaraju domaći dijalog i domaća rešenja. Istini za volJu, ne odgovara ni pojedinim strancima takav unutrašnji dijalog, tako da spisak želja koji bošnjački političari godinama ispostavljaju pred OHR ili Ustavni sud BiH i nije uvek baš njihova pamet. To je već ustaljeni obrazac – bošnjačka politika traži, a OHR i Ustavni sud BiH odrađuju i izvršavaju“, istakla je Cvijanović za Srnu komentarišući najavu da će sutra grupa građana iz Federacije BiH organizovati proteste ispred zgrade OHR-a.

Ona je podsetila da je Bakir Izetbegović i sam rekao da je Ustavni sud BiH poluga u rukama Bošnjaka koje se oni neće odreći sve dok postoji entitetsko glasanje.

„Znači, stvar je jasna kao i sa OHR-om. S obzirom na tu spregu između bošnjačkih partija i OHR-a, nije ni čudo što je SDA pre par dana postavila ultimativne datume tražeći reakciju OHR-a protiv Republike Srpske, a ni što Ustavni sud BiH donosi ovakve odluke o poljoprivrednom zemljištu i šumama“, rekla je Cvijanović, prenosi RTRS.

Ona je ocenila da je „ova stvar oko najavljenih protesta pred OHR-om“ osim što je još jedan novi način pritiska, zanimljiva kao lokacija na kojoj bi se, poštujući alate koje daje demokratija, u budućnosti mogli iznositi stavovi i neslaganja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar