De Mezijer: Uhapšeni islamisti povezani sa pariskim napadačim

Trojica ranije danas uhapšenih pripadnika IS u Nemačkoj povezani su sa džihadističkim napadačima iz Pariza, rekao je nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer, dodajući da su oni možda pripadali „ćeliji spavača“.

Foto: Beta

Foto: Beta

Njih trojica su koristili istu mrežu za šverc migranata kako bi stigli iz Sirije u Evropu i imali su lažne sirijske pasoše koji su napravljeni „u istoj radionici“ kao i pasoši napadača iz IS u Parizu, dodao je ministar, prenosi AFP.

Nemačka policija uhapsila je ranije danas u saveznoj državi Šlezvig-Holštajn tri Sirijca zbog sumnje da su ih ekstremisti takozvane Islamske države poslali u Nemačku, saopštilo je danas Tužilaštvo.

Tužioci sumnjanju da su ta trojica, uzrasta od 17 do 26 godina, poslata u Nemačku u novembru prošle godine „ili da bi izvršili neku misiju o kojoj su bili obavešteni ili da bi sačekali dalja uputstva“.

Nije razjašnjeno šta je trebalo da bude meta napada, prenosi Rojters.

„U istrazi za sada nisu pronađene informacije o konkretnoj akciji ili naređenja“, navodi se u saopštenju federalnog Tužilaštva.

Rojters podseća da je u Nemačku prošle godine došlo milion migranata a da je u zemlji u porastu zabrinutost zbog njihovg prisustva nakon napada koje su izveli tražioci azila.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar