U trendu

Demokrate traže ostavku guvernera Njujorka E. Kuoma

NJUJORK – Dvojica demokratskih senatora iz države Njujork pridružila su se apelu vrha svoje stranke i apelovali na guvernera Endrua Kuoma (63) da podnese ostavku zbog skandala izazvanog optužbama za seksualno uznemiravanje 17 žena.

Apelu su se pridružili lider demokratske većine u Senatu Čak Šamer, Kristen Džilibrand iz pokreta „#MeToo“ za prava žena i protiv seksualnog uznemiravanja, kao i demokratska zastupnica u Predstavničkom domu Aleklsandria Okazio-Kortez, preneo je Rojters.

„Zbog brojnih opravdanih optužbi za seksualno uznemiravanje jasno je da je guverenr Kuomo izgubio poverenje svojih saradnika i građana Njujorka“, poručili su senatori.

Predsedavajući skupštine države Njujork Karl Histi juče je potvrdio je da je dozvolio da skupštinski odbor za pravna pitanja pokrene „istragu o opozivu“ guvernera Endrua Kuoma zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Skupštinski odbor za pravna pitanja države Njujork, koji će voditi svoju istragu uporedo sa državnim tužilaštvom Njujorka, moćiće da saslušava svedoke, traži na uvid dokazne materijale i procenjuje validnost dokaza, izjavio je Histi i potvrdio da su optužbe protiv Kuoma „veoma ozbiljne“, preneo je AP.

Guverner Endru Kuomo (63) negirao je sve optužbe svojih nekadašnjih saradnica i izvinio se ako je bilo kada, kod bilo koga izazavao osećaj nelagodnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.