U trendu

Đukanovic: Nasilno ustolicenje, neprimerena upotreba sile

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je se na Cetinju danas dogodila, kako je naveo, „nasilna intronizacija mitropolita“ crnogorsko-primorskog i neprimerena upotreba sile „protiv mirno okupljenih građana“.

„Danas smo na Cetinju svedočili velikoj sramoti SPC i vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, pre svega vojske i policije, i potpuno neprimerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj prestonici“, naveo je Đukanović u saopštenju dostavljenom medijima.

On je dodao da je „Vlada Crne Gore obezbedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore.“

„Samo čovek bez dostojanstva bi sebi dozvolio da na takav način helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog“, dodao je, između ostalog, Dujaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.