U trendu

Đurić i Raunds o dešavanjima na KiM i odnosima 2 zemlje

VAŠINGTON – Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić razgovarao je sa članom Spoljnopolitičkog i Vojnog komiteta u Senatu SAD, senatorom Majkom Raundsom o nedavnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i odnosima Srbije i SAD.

Đurić je naglasio da je Srbija čvrsto opredeljena za jačanje partnerstva sa SAD u svim oblastima od obostranog interesa.

Na planu saradnje srpskih i američkih oružanih snaga, ukazao je na značaj velikog broja zajedničkih vojnih vežbi i aktivnosti na redovnom godišnjem nivou, navodi se u saopštenju Ambasade Srbije u SAD.

Đurić je naglasio da stožer saradnje u oblasti odbrane predstavlja partnerstvo Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

U tom kontekstu, podsetio je Raundsa da se ove godine, pored 140. godišnjice zvaničnog uspostavljanja bilateralnih odnosa Srbije i SAD, obeležava i 15 godina saradnje Srbije i Ohaja kroz Program državnog partnerstva.

Ambasador Đurić i senator Raunds razgovarali su i o nedavnim dešavanjima u našoj južnoj pokrajini, pri čemu je Đurić ponovio, kako se navodi u saopštenju, „zadovoljstvo mirnodopskom bitkom koju je naš tim na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem izvojevao protekle sedmice“.

„Kompromis u Briselu predstavlja važno i značajno dostignuće, i mi smo zahvalni i američkim partnerima što su u ovom slučaju doprineli postizanju rešenja prihvatljivog za obe strane, ali i što su prepoznali ona pitanja na kojima mi kontinuirano insistiramo, poput nedostatka implementacije sporazuma“, zaključio je Đurić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.