U trendu

Dodik: Ono što nije interes RS, neće biti ni BiH

BANJALUKA – Novoizabrani član Predsedištva BiH iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik, položio je danas zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i poručio da će njegov glas u Predsedništvu biti jak, koliko i glas poslanika u tom parlamentu i da ono što nije interes Srpske, neće biti ni interes BiH.

Rekao je da je ponosan jer je do sada ispunio sve ciljeve na očuvanju Republike Srpske.

„Ostajem u Srpskoj. Trenutno idem u Sarajevo da odradim važan posao za Republiku Srpsku“, istakao je Dodik u obraćanju poslanicima na prvom konstitutivnom zasedanju 10. saziva NSRS.

Naveo je da će njegov glas u Predsedništvu biti jak, koliko i glas poslanika u NSRS.

„Posle dva mandata na mestu predsednika Republike Srpske osećam se ponosno, jer sam ispunuio sve ciljeve na očuvanju Srpske. Hvala svima koji su glasali za mene, ali i onima koji nisu, jer su pokazali demokratiju Srpske, koja ima pravo da bira. Podrška koju sam dobio smatram obavezom, a ne nagradom, da predano radim svaki dan u interesu Republike Srpske. Meni će Srpska biti svetinja. Ako nešto drugo to bude, onda smo na pogešnom putu! Reč patriotizam, važna u naredne četiri godine, i ona će me podsećati svaki dan u naredne četiri godine“, rekao je Dodik.

On je naglasio da je jedini put borba za interese Srpske,

„Ne mislim da moj rad u Sarajevu može biti lišen saradnje sa institucijama Republike Srpke. Ni jedna moja odluka neće biti bez saglasnosti institucija Srpske, i to je tako, legitimno, i jedino ispravno. Zakletvu i treba da položim ovde, tamo gde sam izabran, u srcu Republike Srpske“, poručio je Dodik.

Poručio je i da ono što neće biti interes Republike Srpske, neće biti ni Bosne i Hercegovine.

„Nećemo dozvoliti da Srpska bude preglasana ili majorizovana. Neću dopustiti da druga dva člana u bilo kojem smislu zaustave Republike Srpske, i očekujem da sa istim senzibiltetom se odnose prema meni, ali i Republici Sropskoj“, naveo je Dodik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.