U trendu

Doroteja Gradištanac preuzima radio FM4

BEČ – Doroteja Gradištanac, rođena Roščić, preuzeće od 1. januara mesto direktora radija FM4, koji je deo austrijskog javnog servisa ORF.

Doroteja Gradištanac je rođena u Beogradu, a posle mature u Lincu, studirala je uporednu književnost i germanistiku u Beču.

Ona je 1998. počela da radi na radiju „Oe3“, a od 2000.do 2008. bila je urednica u odeljenju za razvoj ORF-a, te potom do 2012. u štabu programske direkcije javnog servisa.

Zatim je predvodila odeljenje za razvoj televizije i od ove godine je šef Odeljenja za razvoj formata i upravljanje kvalitetom ORF-a.

„Gradištanac je jedna od najistaknutijih kreatora programa ORF“, naveo je odlazeći direktor ORF Aleksander Vrabec.

On je izrazio uverenje da će višejezični radio namenjen za mlade pod njom nastaviti uspešan put proteklih godina.

I budući šef ORF-a Roland Vajsman izrazio je zadovoljstvo što je u Gradištanac FM4 dobio inovativnu i kompetentnu rukovodeću ličnost.
Gradištanac će na mestu direktora FM4 zameniti dosadašnju šeficu i osnivača tog radija Moniku Ajgensperger, koja odlazi u penziju.

Na Gradištanac čeka mnogo posla, jer već godinama FM4 ne uspeva da proširi slušanost među mlađom publikom.

FM4 je 1995.osnovan kao najmlađi radio program ORF-a, svesno izvan „mejnstrima“ i kao potpuna suprotnost najslušanijem „Oe3“, koji je, inače, nekada vodio i doveo do vrha njen brat Bogdan Roščić, koji je sada direktor bečke Opere.

Na FM4 moguće je slušati avangardistički sadržaj, koji se ne može čuti na drugim stanicama.

FM4 aktuelno ima slušanost od 3,4 odsto, a kod slušalaca od 14 do 49 godina 5,3 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.