Ekstremisti nasilno mobilišu stanovništvo

Ruski general Sergej Rudskoj, šef odeljenja za glavne operacije u ruskom generalštabu, saopštio je danas da su ekstremisti nasilno mobilisali „čitavo muško stanovinštvo sirijskog grada Alepa, uključujući tinejdžere odnosno dečake starije od 12 godina“.

„Stanovnoštvo je neprestano izloženo zastrašivannju“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, ekstremisti gotovo svakodnevno javno ubijaju one koji pokušavaju da organizuju proteste protiv terorista ili pobegnu u delove gada pod kontrolom vladinih trupa.

„Ekstremisti u Alepu su stavili sve zalihe hrane pod svojiu kontrolu, Hranu mogu da kupe samo oni čiji se rođaci bore na strani ekstremista“, rekao je ruski general, prenosi TAS S.

On je izjavio da je više od 18.000 stanovnika Alepa dosada ipak uspelo da napusti grad zbog ofanzive sirijske armije.

„Zahvaljujući uspešnoj ofanzivi sirjskie arime, sistem odbrane oružanih grupa je razbijen, i 18,000 civila je uspelo da napusti delove Alepa pod kontrolom terorista“, rekao je general.

On je naveo da je i gotovo 650 ekstremista napustilo istočni Alepo tokom proteklih dana i da je 630 njih već dobilo amnestiju, rekao je Rudskoj.

„Kada su shvatili da dalji otpor nema perspektivu, ekstremisti su počeli da napuštaju istočni Alepo. Tokom proteklih dana, 647 članova nelegalnih vojnih jedinica je napustilo grad, dok je već 630 njih dobilo amnestiju i oslobođeno.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike