U trendu

Francuska poziva Rusiju da se priključi mirovnim naporima u Siriji

Francuska poziva Rusiju da se pridruži naporima za postizanje političkog rešenja u Siriji nakon udruženih vazdušnih udara SAD, Velike Britanije i Francuske posle nedavnog napada u Dumi u kojem su, kako tvrde zapadne zemlje, sirijske snage koristile hemijsko oružje.

Šef fracuske diplomatije Žan-Iv Le Drian rekao je u intervjuu za list Žurnal di dimanš (Journal du Dimanche) da je potrebno udružiti snage u promovisanju političkog procesa u Siriji koji bi omogućio izlazak iz krize.

Francuska je nastavila razgovore s Rusijom uprkos povišenim tenzijama izmedju istoka i zapada, navodi agencija Asošiejted pres i podseća da je predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarao telefonom sa svojim ruskom kolegom Vladimirom Putinom samo nekoliko sati pre vazdušnih napada u Siriji.

Zapadne zemlje optužuju sirijsku vladu da je izvela hemijski napad u Dumi, poslednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska, gde su lokalni spasioci navode da je stradalo više od 40 osoba. Vlada u Damasku odbacila je sve optužbe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.