U trendu

Ganc: Nastavljamo raketiranje;Hamas: Ako nastavite i mi ćemo

TEL AVIV – Izraelski ministar odbrane Beni Ganc najavio je večeras da će Izrael nastaviti da bombarduje Pojas Gaze kako bi „ponovo uspostavio mir“, dok je Hamas zapretio da će u tom slučaju uzvratiti istom merom.

Ganc je u video obraćanju rekao da Izrael planira seriju napada na Hamas i „druge terorističke grupe“, kako bi „ponovo usporstavio dugoročan i potpuni mir“.

On je optužio Hamas za nasilje i negirao navode te grupe da je Izrael sprovodio nasilje nad vernicima kod džamije Al-Aksa u Jerusalimu.

“Tokom proteklih nekoliko nedelja kabinet za bezbednost je održao seriju konsultacija na osnovu kojih smo danas odobrili niz napad na Hamas i ostale terorističke organizacije“, rekao je Ganc, prenosi „Tajms of Izrael“.

On je zapretio da će Hamas i njegovi lideri snositi odgoovrnost i „platiti cenu za agresiju“, a da će se napadi nastaviti dok ne budu ispunjeni „operativni ciljevi“ Izraela.

Istovremeno, vojno krilo Hamasa upozorilo je da će izraelsko raketiranje izazvati još napada sa Pojasa Gaze.

„Jerusalim nas je pozvao i mi smo odgovorili na poziv. Ako nastavite, i mi ćemo“, poručili su u saopštenju.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je ranije da je
najmanje 20 osoba, među kojima i devetoro dece, poginulo večeras u Izraelskom napadu na Pojas Gaze koji je usledio nakon što je Hamas raketama gađao Jerusalim posle isteka ultimatuma upućenog izraelskoj vladi da povuče bezbednosne snage iz kruga džamije Al Aksa u tom gradu.

Agencije navode da je u izraelskim napadima povređeno više od 60 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.