U trendu

GR: Cipras pozvao Micotakisa na tv duel

ATINA – Grčki premijer Aleksis Cipras pozvao je danas lidera grčke opozicije Kirijakosa Micotakisa na televizijski duel da bi, kako je rekao, u četiri oka razgovarali o svim oblastima, od ekonomije, Evrope, do nacioanlnih pitanja, preneo je portal Plusinfo. Komentarišući izjavu lidera Nove demokratije Kirijakosa Micotakisa „da je Cipras nervozan jer odlazi“, grčki premijer je izjavio da „Micotakis uvek kada se pojavljuje na televizijama teži da ostvari što veću gledanost, ali da i pored velikih napora nije prvi“. „Ja imam jedan predlog za njega i konačno da dostigne gledanost koja mu odgovara kao lidera opozicije. Nek dođe u studijo kada sam i ja tamo, da se suočimo, bez sugestija. Da se suočimo u svim oblastima. O ekonomiji, o Evropi, o nacionalnim pitanjima, te da razmenimo mišljenja i argumente. Suočvanje koje neće biti sa sloganima, već sa argumentima. Nadam se da se neće ovaj put sakriti od suočavanja“, poručio je Cipras.

Cipras je predstavio kandidate njegove partija SIRIZA za izbore za Evropski parlament. U odnosu na izborni proces on je izrazio optimizam da će pobediti koalicija Progresivna alijansa, predvođena SIRIZA-om.

„U licima naših 42 kandidata vidi se lik jedne drugačije Grčke, kreativne Grčke“, istakao je Cipras.

Kako je on rekao, tokom evropskih izbora oni neće predstavljati samo levicu, već i snage ekologije, levičarske socijaldemokratije, snage napretka i demokratije, te da imaju jedan veliki cilj, a to je da ne dozvolje da se radikalna desnica i neoliberalizam prošire Evropom, ali i u njegovoj otadzbini.

„Između 42 kandidata za evropski parlament SIRIzA su i aktuelna ministarka turizma Elena Kundura, poslanik Spiros Danelis, koji su zbog njihovog pozitivnog stava u odnosu na Sporazum iz Prespe bili isključeni iz njihovih matičnih partija, Nezavisni Grci, odnosno Reka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.