U trendu

Gubitnička reakcija Obamine administracije

Novim antiruskim merama odlazeća administracija u Beloj kući pokazuje gubitničku reakciju zbog poraza svog kandidata na predsedničkim izborima, prenose svetski mediji.

To oslikava nivo hipokrizije u SAD i želje Vašingtona da se sve vreme meša u stvari drugih država, rekao je bivši britanski diplomata Piter Ford.

Nekadašnji ambasador u Bahreinu i Siriji je poslednjih godina postao žestok kritičar politike zvaničnog Londona prema zemlji koja je razorena šestogodišnjim ratom.

“Ono što me zaista pogađa je hipokrizija u američkoj reakciji. To je toliko detinjasto, toliko je očigledno “kiselo grožđe“ u toj odluci zato što je Hilari Klinton izgubila na izborima. Tvrdnje Vašingtona da je Moskva uticala na te izbore su slabo argumentovane i zbog njih se zaboravlja manir SAD da se mešaju u stvari drugih država“, rekao je Ford.

Kao ilustraciju za to naveo je primer referenduma o britanskom napuštanju Evropske unije.

“Pre nekoliko meseci Obama je došao u London i otvoreno je želeo da utiče na ishod referenduma, udruživši se sa Dejvidom Kameronom po izgleda već utvrđenom scenariju. Sada, optuživati za to Rusiju, bez dokaza, to je zapanjujuće. Ta reakcija nema nikakvu poentu. Čak i da je Rusija imala veze sa hakovanjima, otkrivena je zavera u redovima Demokrata protiv Bernija Sandersa. Umesto da se bave time, američki mediji su krenuli stazom rusofobije“, zaključuje Ford.

Odlazeća administracija je donela odluku o proterivanju ruskih diplomata sa teritorije SAD.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.