U trendu

Hilari Klinton se vraća na političku scenu, nastavlja borbu protiv Trampa

Bivša demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton osnovala je grupu za političko delovanje protiv američkog predsednika Donalda Trampa, vrativši se na političku scenu.

„Osnivamo grupu “Zajedno napred“ kako bismo podstakli ljude da se uključe, organizuju, pa čak i kandiduju za neku funkciju“, napisala je Klinton u ponedeljak na svom nalogu na Tviteru, prenosi danas AFP.

Na sajtu nove organizacije navedeno je da ta grupa ima za cilj unapređenje progresivnih vrednosti, a posetioci sajta se podsećaju da je Klinton osvojila približno 66 miliona glasova u izbornoj trci sa Trampom novembra 2016.

„Proteklih meseci smo videli šta je sve moguće kada se ljudi udruže u odupiranju zastrašivanju, mržnji, lažima i stvaranju podela, i založe se za pošteniju, inkluzivniju Ameriku“, navodi se u saopštenju.

„Ko zna šta sve možemo postići ako borbama koje su ispred nas pristupimo sa strašću i odlučnošću koje danas osećamo, i tu energiju unesemo u 2017, 2018. 2020. godinu i šire“, dodaje se u saopštenju.

Klinton je objavila niz poruka na Tviteru u kojima pozdravlja rad organizacija koje se bore protiv diskriminacije ili podržavaju demokrate u izborima na polovini mandata predviđene za narednu godinu, podseća francuska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.