U trendu

Holandija: Umrla beba u prihvatnom centru za azilante

AMSTERDAM – Vlasti u Holandiji istražuju smrt tromesečne bebe u najvećem prihvatnom centru u zemlji za tražioce azila, prenosi BBC.

Saopšteno je da je beba umrla u sredu ujutro u „sportskoj hali koja služi kao sklonište u vanrednim situacijama“ u selu Ter Apel, na severoistoku zemlje.

U saopštenju holandskog Državnog inspektorata za zdravstvo i brigu o mladima navedeno je da „ukazana medicinska pomoć nažalost nije dala rezultate“, a ime, pol ili nacionalnost bebe koja je umrla nisu javno objavljeni.

Inspektorat je najavio i da će „istražiti sve moguće aspekte koji su možda imali uticaja na smrt bebe“, navodi BBC.

Ovo treba da utvrdi da li je medicinska nega mogla da bude pružena ranije, njenu generalnu dostupnost na ovom mestu i uslove života u prihvatnom centru.

Smrt bebe dogodila se u trenutku kada u Holandiji postoji problem sa stotinama tražioca azila koji spavaju ispred zvaničnog prihvatnog centra, izveštava BBC.

Navodi se da je to delimično zbog toga što se zahtevi ne obrađuju dovoljno brzo,a tražioci azila ne mogu da se presele na drugo mesto dok procedura traje, dok istovremeno postoji trenutni nedostatak prihvatnih kapaciteta širom zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar